Login

Signup

Ivan Milenković

biografija

Rođen 1988. u Leskovcu. 2012. godine završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, slikarski smer. Učestvovao na više od pedeset grupnih i imao sedam samostalnih izložbi. Stipendista Letnje Akademije u Salcburgu 2012. godine. 2015 i 2016- Dobitnik prve nagrade na 53.i 54. Oktobarskom likovnom salonu u Leskovcu, i prve nagrade Fakulteta likovnih umetnost za mozaik 2012.

Član ULUS-a.

Instagram: ivanmilenkovicart

Web: https://www.behance.net/IvanMilenkovic

Email: ivanmilenkovicart@gmail.com

Slike

Boynes Emerging Artist Award online nagrada

Boynes Emerging Artist Award je online nagrada za umetnost koja se dodeljuje svaka tri meseca. Uz novčane nagrade koje dedulje ova organizacija ujedno radi i na marketing promociji umetnika koji su finalisti ovog konkursa. Ova nagrada je nastala u Australiji a stvorena je da podrži, promoviše i poveže umetnike koji se trenutno afirmišu na umetničkim scenama širom sveta i radi na unapređenju umetničkog profila mladih i neotkrivenih talenata.
Slika Ivana Milenkovića Smartphone Light 15, koja je nastala u saradnji sa umetničkim udruženjem Pigmalion, se našla među dvadeset finalista od mnogobrojnih prijava koje su pristigle na ovaj konkurs iz celog sveta.
Slika je nastajala u periodu izolacije i karantina a pre nego što je stigla do kolekcije našla se u finalu ovog online konkursa dobivši na neki način potvrdu o uspešnoj saradnji umetnika i kolekcije Pigmalion.
Intervju sa umetnikom koji se našao na sajtu organizacije možete pročitati na ovom linku:
https://www.boynesartistaward.com/blog?gclid=CjwKCAjw1K75BRAEEiwAd41h1EvKUNgU34dEZZ7IGyjiZaTvlXCjYRuqt2gFmwAL2SBlykPBsxZ8CBoCECwQAvD_BwE