Login

Signup

Narcis Kantardžić

biografija

Narcis Kantardžić je rođen 1958.godine u Derventi. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu 1982.godine u klasi profesora Milorada Čorovića. Iste godine je zajedno sa još 4 diplomaca osnovao udruženje Zvono, koje je uspešno radilo do 1992. Krajem 80-ih postao je asistent profesora Ratka Lalića i upisao postdiplomske studije, odsek slikarstvo i restauracija. Godine 1992. seli se u Celje, potom godinu dana živi u Štutgartu, a onda se ponovo 1994. vraća u Celje i tamo ostaje 20 godina.
Član je Društva likovnih umetnika Maribora, a od 1983. ujedno je i član Društva likovnih umetnika Bosne i Hercegovine. Izlagao je u skoro svim vodećim galerijama i raznim izložbama savremene umetnosti širom bivše Jugoslavije. Izlagao je na mnogim izložbama u Sloveniji i inostranstvu. Često je učestvovao na slikarskim i vajarskim likovnim kolonijama i dobitnik je mnogih slovenačkih nagrada za slikarstvo.
U prvoj deceniji se, pored slikarstva i skulpture, bavio i videom, instalacijom, scenografijom i performansom, a poslednjih godna je posvećen slikarstvu i grafici. Kantardžić je važan član Celjske umetničke scene više od 10 godina.
Pedagoškim radom kojim se bavio u u slikarskoj školi i na Akademiji u Sarajevu krajem osamdesetih godina, nastavlja u novoj školi crtanja i slikanja, nedaleko od svog studija u umetničkoj četvrti u blizini Gosposke ulice i na Okopih u Celju.

Slike