Login

Signup

Milan Todić

biografija

Milan Todić je rođen u Šapcu, 1965.godine. Detinjstvo provodi u pocerskom selu Dobrić, gde završava osnovnu školu. Već tada pokazuje sklonosti ka crtanju i slikanju, i uz podršku likovnog pedagoga, slikara K. Aleksića, odlazi na likovne kolonije za decu i slika u njegovom ateljeu.
Kasnije upisuje školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu, koju je završio 1984. godine. Nakon toga odlazi u Celje, u atelje priznatog vajara M.Tomanića, gde se upoznaje sa vajarskim tehnikama i obradom kamena, i tu radi tokom studija.
Na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu studira na slikarskom odseku u klasi profesora Friščića i Kauzlarić Atača, kod kog je i diplomirao.
U Sloveniji i inostranstvu je izlagao više puta samostalno i grupno. Učestvovao je na mnogim međunarodnim kolonijama i za svoja dela dobio više nagrada i priznanja. Bavi se mentorstvom i restauriranjem.
Više godina je proveo u Piranu, gde stvara u mediteranskom ambijentu. Povremeno odlazi u SAD, gde slika i izlaže u galeriji M2, u Little Rock-u.

Slike