Online izložba | Snežana Petrović

info@pigmalion.rs
060 81 01 011

Snežana Petrović

Snežana Petrović

Slike

Snežana Petrović
doktor likovne umetnosti – grafike


Snežana Petrović je likovni stvaralac mlađe generacije čija dela pripadaju umetničkom žanru figurativnog nadrealizma i fantastičnog slikarstva.

Snežana Petrović rođena je 1977. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu 2004. godine na odseku grafika u klasi profesora Milana Stanojeva. Magistrirala 2008. godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, odsek grafika u klasi profesora Radovana Jandrića. Doktorirala 2015. godine na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu na studijskom programu grafika pod mentorstvom profesora Žarka Smiljanića.

Do sada je učestvovala na oko 100 grupnih i realizovala 17 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj umetnički rad od kojih se izdvaja specijalna nagrada žirija „Premio Acqui 2011.“ za grafiku Pogled iz drugog ugla (2009.), u tehnici mecotinte, na X Međunarodnom bijenalu grafike u Akvi Terme, Italija.

Njeni radovi nalaze se u kolekcijama mnogih nacionalnih galerija i muzeja u Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Engleskoj, Srbiji, Maleziji, SAD.

Član je ULUS-a, ULUPUDS-a, SULUV-a i Međunarodnog društva mecotinte.

Kategorija: vizuelni umetnik

Umetnički žanr: savremeni imaginarni realizam (figurativni nadrealizam, magični realizam, fantastično slikarstvo)

Mediji izražavanja: slika, grafika, crtež, objekat - instalacija

Specijalnosti: ulje na platnu i drvetu, grafička tehnika mecotinte

Web: www.snezana-petrovic.com

Facebook: www.fb.com/snezana.petrovic.artist

Kontakt

info@pigmalion.rs

+381 60 81 01 011

Udruženje Pigmalion Tamnjanica
Kućni plac bb
18310 Tamnjanica
Bela Palanka